Evropski slem šampionat 2016.

Evropski slem šampionat 2016. održaće se u Belgiji u gradu Levenu. Za organizaciju kompletnog događaja, zaduženi su predstavnici belgijske nacionalne organizacije „Creatief Schrijven„. Srbiju će predstavljati slem šampion Srbije za 2016. godinu, Simonida Banjeglav.

Šampionat i prateći dani evropskog slema održaće se u novembru i to od četvrtka 24. do nedelje 27. Učesnici takmičenja su slemeri i slemerke koji su osvojili svoje nacionalne šampionate u periodu od 1. novembra 2015. godine do 1. novembra 2016. godine.

Radionice:

Tokom dana Evropske slem poetske mreže, biće organizovane i radionice u centru za mlade i u pritvorskim jedinicama. Učesnici takmičenja moći će takođe da učestvuju i na ovim radionicama, ako su zainteresovani.

Tekst na temu Utopije:

Grad Leven proslavlja 500 godina postojanja „Utopije“ čuvene knjige Tomasa Mora. Učesnici takmičenja pored slem nastupa, biće takođe u prilici da napišu i izvedu nešto na tu temu. Ovi tekstovi biće izvedeni u prvom delu finala. Organizatori takmičenja planiraju da objave sve tekstove u formi knjige.

Ceo događaj će biti emitovan putem livestream. Dakle, ne samo finale, nego i polufinale. Događaj će biti emitovan na:

http://beslam.be/

Gledaoci će biti u mogućnosti da glasaju onlajn, za svog omiljenog slemera (baš kao u Pesmi Evrovizije).

         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!