Pesnička slam scena Srbije
http://www.slamstudio.org/2017/03/02/slem-performans-simonide-banjeglav-poletni-underground/
Export date: Fri Mar 29 7:41:00 2024 / +0000 GMT

Slem performans Simonide Banjeglav - POLETNI UNDERGROUND!




POLETNI UNDERGROUND!
Slem performans Simonide Banjeglav
Poezin Special - DELUXE edicija
Galerija ,,Polet'', Beograd, Cetinjska 15
14. mart, utorak od 20h

Go underground! Idemo u podzemlje! Dođite u Polet, ubedljivo najbolje mesto u gradu među ono malo dobrih mesta koja su preživela tranziciju. Naručite piće, zapalite pljugu, prekrstite noge i to će biti dovoljno za Poletni underground!



Prošetaćemo između istine i laži, sreće i nesreće, teške depresije i pogrešnog vaspitanja, delirijuma i transa, lažnih svedoka i praznih obećanja, onoga što se misli i onoga što se kaže! Prošetaćemo pored političara, estradnih zvezda, snobova i sirotinje! Lajkovaćemo Džordža Klunija i Simonidinog ,,dragog'', uništićemo Pandoru, izgrliti se i izljubiti sa slemerima, iskuliraćemo malo uz Geršvina, Britna i Summertime. Ko do kraja bude ostao trezan dobiće šansu da osvetli i prosvetli podzemlje.


U Poletu je sve moguće – naravno, ako dođete, naručite piće – verujte, cene su sasvim okej – zapalite pljugu, ne morate da prekrstite noge (to nije dobro za vaše vene) i garantovano ćete se fenomenalno provesti. Nije obavezno da slušate pesme koje budu slemovane, ali je neizbežno. Ako nekim čudom na kraju večeri ne ostanete trezni garantovano će vam neko prepričati šta se dešavalo… jer Poletni underground će biti nezaboravan!


Samo za vaše oči i uši, Simonida Banjeglav izvešće 14 pesama u slem maniru.


Specijalni gosti: Radovan Božović, Sonja Jeremić, Đorđe Vić, Milan Mijatović. Za muziku zadužena Jelena Miljević, studentkinja dirigovanja i ženski deo hora.

Ulaz je besplatan, jer poezija nema cenu, nalepnicu i bar-kod!

O SIMONIDI BANJEGLAV


Beogradska pesnikinja i slemerka Simonida Banjeglav, pobednica je Takmičenja za najboljeg slem pesnika Srbije za 2016. godinu. Takmičenje je organizovalo Društvo književnika Vojvodine u okviru Međunarodnog novosadskog književnog festivala. Održano takmičenje je zanimljivo i zato što je po prvi put u istoriji srpskog slema, žena postala slem šampion Srbije. Do sada su ovu titulu uvek osvajali muškarci.




Simonida Banjeglav
Simonida Banjeglav

Simonida Banjeglav rođena je 1972. godine u Beogradu. Diplomirala 1997. godine na katedri za etnomuzikologiju, na FMU u Beogradu. Magistrirala 2003. godine.


Do sada izdala četiri zbirke poezije: Stihopatologija za odrasle (2007.), Knjiga perspektivne poezije (2008.), Pesničenje u tri runde (2010.), Ovde i sada (2011.). Objavljivala je pesme u periodici (Književne novine). Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za poeziju: I nagrada na međunarodnom festivalu poezije u Tuzli, Pjesma je naša svetlost (2007. , predsednik žirija Ivo Mijo Andrić; 2011. i 2012.). Specijalna pohvala na konkursu za poeziju u Smederevskoj Palanci, 2015. Nagrada udruženja Krug na Disovom proleću u Čačku 2009.


Održavala je književne večeri u Beogradu, Smederevu, Subotici, Čačku...


Pesme Simonide Banjeglav rado biraju učenici srednjih i osnovnih škola za takmičenja u recitovanju.


O poeziji Simonide Banjeglav:


Veselinka Životić, profesor srpskog jezika i književnosti: „...Stihovi Simonide Banjeglav imaju tu ambiciju i moć da dopru čak i do onih kojima poezija nije naročito bliska. Prikladno odabrana reč nas navodi na razmišljanje, pokreće emocije, popravlja nepopravljivo, miri nepomirljivo...“


Mr Ranko Burić: „...Oni koji su u stanju da na svet i život, ma koliko trezveno, gledaju i iskosa, razabraće iz ovih stihova i njihovog sklopa i sadržaja da u ovom poetskom iskazu ima duhovitosti, vedrine, zabave, životne radosti i ljubavi...“


Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkersi:


„...dobro je dok god
Postoje ljudi
Koji pišu svoje pesme
I ne boje se da kažu
I poklone drugima
Ono što osećaju
Duboko u sebi...“


Miša Jagodić, glumac: „Odavno nisam čitao bolju poeziju!“


Vladimir Kecmanović, pisac: „U ovoj poeziji postoji nešto što se veoma retko sreće u modernoj srpskoj poeziji: humor i duhovitost.“

Post date: 2017-03-02 23:42:47
Post date GMT: 2017-03-02 22:42:47

Post modified date: 2024-02-10 17:40:27
Post modified date GMT: 2024-02-10 16:40:27

Export date: Fri Mar 29 7:41:00 2024 / +0000 GMT
This page was exported from Pesnička slam scena Srbije [ http://www.slamstudio.org ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com