This page was exported from SLAM STUDIO [ http://www.slamstudio.org ]
Export date: Thu Dec 5 23:01:37 2019 / +0000 GMT

Solidarno za REMONT!Prikupljanje sredstava za REMONT

Poezin Party u klubu Petak

Beograd, Lomina 14

26. novembar od 20h

Obaveštavamo našu publiku, fanove, pesnike i pesnikinje, muzičare, umetnike i zainteresovane posmatrače!

Na našem događaju ,,Poezin Party'' koji će se održati u klubu Petak, 26. novembra od 20h, prikupljaćemo sredstva za Remont - nezavisnu umetničku asocijaciju iz Beograda. Svi zainteresovani posetioci mogu ostaviti prilog u kutiju za donacije.

REMONT Kampanja DA LI VAM JE POTREBAN REMONT?

REMONTOVANJE REMONTA

Još jedna kulturna inicijativa je u borbi za opstanak i pristojnije uslove rada. Remont - nezavisna umetnička asocijacija iz Beograda pokreće kampanju prikupljanja sredstava za REMONTOVANJE REMONTA. Akcija ima za cilj da alarmira širu zajednicu, lokalnu i internacionalnu i da pruži mogućnost svima onima koji smatraju ovakve inicijative vrednima i važnima da ih lično podrže i ne prepuštaju slučaju.

Trenutna materijalna kriza i punoletstvo u koje je Remont ušao u oktobru ove godine (osnovan je oktobra 1999.) su neposredan povod za pokretanje jedne opšte akcije „Da li vam je potreban REMONT?“

Istovremeno, nekada zapuštena ulica u najužem gradskom jezgru u kojoj je Remont smešten, nedavno je postala pešačka zona. Zgrada u kojoj se asocijacija nalazi uskoro postaje Zadužbina, a Remont ostaje zakupac dok god bude postojao. Novi ambijent traži i novo lice Remonta – treba srediti i označiti fasadu, srediti prostor, zameniti dotrajali mobilijar, tehničku opremu, alat za postavk izložbi. U planu je i neka vrsta umetničkog izloga, prodajnog salona kao i više sadržaja kojima se animira i javni prostor ulice.

Kako donirati sredstva:

- Donacije se mogu doneti lično u prostorije Remonta, Maršala Birjuzova 7

- Uplate na TEKUĆI RAČUN asocijacije: 205-5674-41

- Pokrenuta je internacionalna CROWDFUNDING KAMPANJA na platformi Indiegogo „Do You Need Remont – repair?“ https://igg.me/at/aR--fgUxQuU/x

Pored doniranja velika usluga je i širenje informacija o Indiegogo kampanji uz lični poziv i preporuka za doniranje – mailing liste i socijalne mreže!

LINK ZA KAMPANJU „Do You Need Remont – repair?“ https://igg.me/at/aR--fgUxQuU/x

O REMONTU:

1. oktobra 1999. godine u Beogradu osnovana je Remont - nezavisna umetnička asocijacija.

Remont NUA su osnovali: Boris Mladenović , Branko Pavić, Darka Radosavljević, Grupa ŠKART (Dragan Protić i Đorđe Balmazović), Jovan Čekić, Milica Tomić, Mirjana Đorđević, Saša Gajin, Saša Marković (Mikrob), Saša Rakezić (Aleksandar Zograf), Tanja Ostojić, Uroš Đurić i Žana Poliakov.

Tokom proteklih godina na remontu su radili i Stevan Vuković, Slobodan Jovanović, Viktor Šekularac, Jelena Veljković…

Sadašnji Remont tim čine Miroslav Karić, Marija Radoš, Saša Janjić, Darka Radosavljević i Boris Burić.

Od početne želje da revitalizujemo savremenu umetničku scenu koja je tokom devedesetih teško oštećena ratom, izolacijom, osiromašenjem društva u svakom smislu, gubitkom vrednosnog sistema građenog prethodnih decenija, tokom vremena postali smo prepoznatljiv fizički i mentalni prostor savremene kulturne prakse u Srbiji.

Pokrenuli smo mnogobrojne nove profesionalne modele koji su brzo postajali uobičajeni standard galerijskog rada. U lokalnim ali i internacionalnim okvirima prepoznati smo kao stručan i pouzdan tim. Naše aktivnosti prate domaći i strani mediji, naše publikacije su u mnogim bibliotekama sveta, a godinama u pregledima spadamo u prvih 5 najboljih galerija u Beogradu. Ostvarili smo više od 300 programa u galerijskom i javnom prostoru. Sarađivali smo sa najznačajnijim domaćim autorima svih generacija, sa inostranim kustosima i umetnicima, mnogim institucijama i organizacijama.

Iako sve vreme na ivici opstanka unapređivali smo sebe i umetničku scenu.

1.oktobra obeležavamo 18. rođendan. Punoletni smo!

 

 


Post date: 2017-11-18 12:28:22
Post date GMT: 2017-11-18 11:28:22
Post modified date: 2018-04-04 12:45:26
Post modified date GMT: 2018-04-04 10:45:26