This page was exported from Pesnička slam scena Srbije [ http://www.slamstudio.org ]
Export date: Fri Apr 19 8:30:24 2024 / +0000 GMT

TEBI U LICE, pesnički zbornik slem scene Srbije




TEBI U LICE
SLEM SCENA SRBIJE
ZBORNIK POEZIJE


Posle deset godina pesničkih mesečnih događaja po noćnim klubovima Beograda, odlučili smo da noć pretvorimo u dan. Iz noći smo izašli u pesnički zbornik slem scene TEBI U LICE. Izdavač zbornika je Književna radionica Rašić. U zborniku su zastupljeni pesnici i pesnikinje koji godinama unazad nastupaju na Poezin sceni kao slem performeri. Neki od njih već deset godina doprinose slem pokretu svojim zanimljivim nastupima.


Marc Smith, osnivač pesničkog slem pokreta: ,,Suština slema je u otvaranju mogućnosti koje poezija nudi umesto ograničavanja istih. Reč je o pokušaju da se umeće performansa spoji sa umetnošću poezije, a najvažnije da se stvori neka vrsta zajednice ili sabornosti između pesnika / pesnikinja i raznorodne publike.''


Promocije zbornika TEBI U LICE:


* Promocija zbornika TEBI U LICE planirana je za 12. oktobar u subotu u klubu Kod Tome u Masarikovoj 5 u Novom Sadu. Organizator promocije je prijateljska organizacija Poetarijum iz Novog Sada.




Promocija u Novom Sadu
Promocija u Novom Sadu

* Promocija zbornika TEBI U LICE planirana je za 23. jun u nedelju, u klubu BLUZ I PIVO u Cetinjskoj 15 u Beogradu. Organizator promocije je organizacija Poezin.




Promocija u Beogradu
Promocija u Beogradu

Program zakazanih i održanih promocija:


Pored promocije zbornika, autori i autorke će nastupiti na sceni. Samo za vas, slem performanse će izvesti: Goran Živković Gorki (Niš), Bojan Ilić Bokerini (Niš), Nikola Oravec (Novi Sad), Nenad Ignjatović (Šabac), Bojan Samson (Novi Sad), Damir Nedić (Kragujevac), Ivan Marinković (Požarevac), Đorđe Đorđević (Beograd), Simonida Banjeglav (Beograd), Katarina Kovačević (Beograd), Siniša Stojanović (Beograd), Milan Mijatović (Beograd), Siniša Rudan (Beograd), Ana Pantić (Beograd) i Radovan Božović (Beograd).


Te večeri knjiga će biti na posebnom, promotivnom popustu. Ulaz na događaj je besplatan. Obećavamo odlične pesničke slem performanse! Dođite i uživajte u nastupima slemera i slemerki!



BORBENOST BEZ UŠTIRKANIH IDEOLOGIJA
STO PUTA PREŽVAKANIH, PA ISPLJUNUTIH,
ŠATRO PROTESTNIH URLANJA,
BEZ SATIRIČNIH, ALI ,,OSTANIMO MEJNSTRIM'' STIHOVA,
BEZ ,,DOĐITE NOVINARI'' SAMOŽRTVOVANJA.

Post date: 2019-06-08 11:49:53
Post date GMT: 2019-06-08 09:49:53
Post modified date: 2020-08-19 12:37:41
Post modified date GMT: 2020-08-19 10:37:41
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com