This page was exported from SLAM STUDIO [ http://www.slamstudio.org ]
Export date: Wed Apr 8 6:13:49 2020 / +0000 GMT

Gostovanje Poezin grupe u Zagrebu u AKC Medika i u klubu MočvaraSlem performans Poezin grupe iz Srbije

AKC Medika, Zagreb, Pierottijeva 11

Datum: 6.7.2019. godine od 20h

Nastup slem performera iz Srbije, realizovan je u okviru projekta u 2019. godini, Subscene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride.

Nastupali su: Simonida Banjeglav, Đorđe Đorđević, Nenad Ignjatović, Radovan Božović i Milan Mijatović.

FOTOGRAFIJE SA DOGAĐAJA:

Pesnici su nastupili u 4 kruga poezije. U svakom krugu, svaki slemer je izveo po jednu svoju (autorsku) pesmu u formi slem performansa.


Turbina - turbo tribina predstavlja "Poezija sa stavom"

Klub Močvara, Zagreb, Trnjanski nasip bb.

Datum: 7.7.2019. godine od 19h

Iz najave: ,,Poezija sa stavom, poezija koja se buni, poezija koja se vraća ljudima, slam poezija. Svako toliko izleti novo pojašnjenje što je to slam poezija. Pa možda najbolje da pitamo one koji slam poeziju govore da nam kažu nešto više o njoj. U novom izdanju Turbine - turbo tribine, u susret petom državnom prvenstvu u slam poeziji, pričamo o slam poeziji. Njenom postojanju na našim prostorima, po čemu se razlikuje od ostale poezije a po čemu i dalje spada u istu kategoriju te predstavljamo friško izdani zbornik srpske slam scene TEBI U LICE.''

Gosti: Milan Mijatović - Poezin (Beograd), Aleksandar Rašić - Književna radionica Rašić (Beograd), Dino Tremens More (Zagreb) i Franko Bušić - Udruga DADAnti (Split). Moderator: Luka Antić.