This page was exported from Pesnička slam scena Srbije [ http://www.slamstudio.org ]
Export date: Thu Mar 28 14:41:26 2024 / +0000 GMT

Deset godina Poezin Party događaja u Beogradu



MESTO: KLUB BLUZ I PIVO U BEOGRADU U CETINJSKOJ 15

DATUM: NEDELJA, 16. FEBRUAR 2020. GODINE

VREME: OD 20h

Povodom 10 godina Poezin Party mesečnih događaja u Beogradu, nastupiće u nedelju u klubu BLUZ I PIVO pesnici i pesnikinje: Goran Živković, Bojan Ilić Bokerini, Nikola Oravec, Damir Nedić, Đorđe Đorđević, Simonida Banjeglav, Katarina Kovačević, Siniša Stojanović, Milan Mijatović, Ana Pantić, Radovan Božović, Tamara Naumović, Dejan Kanazir, Biljana Kosmogina, Jovana Ilkić, Igor Markišić, Zoran Antonijević, Branka Selaković, Dijana Knežević, Emir Salihović, Hana Gadomski, Dragana Nikolić, Stefan Brezar, Katarina Fiamengo, Tatjana Medić, Dragoslava Barzut, J Nahualli Bardo (Mexico) i Der Kosmonaut (USA).

Nakon deset godina mukotrpnog rada, lične i kolektivne izgradnje na ovom našem poetsko-performerskom društvu, uspeli smo da istrajemo i ostvarimo brojne ideje. Bilo je usput mnogo uspona i padova i evo opet smo na početku. Na početku nove decenije Poezina.

Mnogi su uz nas sazrevali i danas su ljudi, mnogi su bili dečaci i devojčice a danas su mame i tate. Više stotina pesnikinja i pesnika, performerki i performera iz Srbije, regiona i sveta nastupalo je redovno, povremeno ili jednom na mesečnim Poezin Party događajima od 2010. godine do danas.

Poezin je kao organizator, četiri puta do sada birao predstavnika Srbije kao pobednika domaćeg pesničkog slem takmičenja i slao ga na put u neki drugi evropski grad u kojem se odvijalo pesničko takmičenje evropskog slema.

Poezin je putovao, Poezin je bio domaćin, Poezin se susretao sa mnogima i učio od mnogih. Poezin je promenio dvadeset sedam beogradskih klubova u kojima je održavao svoje žurke i pravio gužvu, uvek nedeljom, sedmog dana kada se Dionis odmara a pesnici pevaju i urliču.

Poezin je objavio zbornik pesama pesničke slem scene Srbije Tebi U Lice 2019. godine i time pred jubilej, obeležio još jedan ciklus uz pomoć Književne Radionice Rašić.

Poezin čine dva ili tri organizatora, učesnici i publika. Poezin smo svi mi i u to ime organizujemo proslavu našeg zajedničkog desetog rođendana u klubu Bluz I Pivo, u nedelju 16. februara od 20 časova.

Kao nekada u kultnom andergraund klubu Akademija gde smo započeli naše pesničke događaje, rođendanski Poezin Party vodiće pesnikinja i književnica Branka Selaković i učestvovaće tridesetak pesnikinja i pesnika. Vidimo se na rođendanu da napunimo desetku.

Vaš Poezin

 

 


Post date: 2020-02-15 22:02:29
Post date GMT: 2020-02-15 21:02:29
Post modified date: 2024-02-10 17:21:40
Post modified date GMT: 2024-02-10 16:21:40

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com