This page was exported from SLAM STUDIO [ http://www.slamstudio.org ]
Export date: Mon Mar 30 0:37:37 2020 / +0000 GMT

Stalni konkurs Poezina


Svakog meseca predstavnici organizacije Poezin održavaju poetske žurke Poezin Party, na kojima pesnici i pesnikinje čitaju (izvode) svoju poeziju. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na stalni konkurs Poezina za nastup na poetskoj sceni.


Predstavnici Poezina dva dana pre događaja biraju 12 učesnika programa za nastup na Poezin Party u nekom od beogradskih noćnih klubova.


Izabrani učesnici programa na događaju čitaju (izvode) isključivo svoju poeziju, koju su prethodno poslali na stalni konkurs Poezina.


Način slanja prijava je sledeći:


- zainteresovane osobe šalju svoje prijave u Word dokumentu na mejl kontakt@poezin.net ,


- prijava mora da sadrži: kratku biografiju, kontakt telefon, fotografiju i dve pesme (nepotpune prijave neće biti prihvaćene),


- priče se ne čitaju na događaju, već isključivo pesme. Pesma tokom izvođenja (čitanja) ne sme da bude duža od 3-4 minuta na sceni,


- kantautori (muzičari) šalju pored biografije, kontakt telefona, fotografije, takođe i link ka video zapisu, na kome se može pogledati njihov muzički nastup,


- konkurs se zatvara dva dana pre događaja. Rezultati konkursa objavljuju se dva dana pre događaja, na FB strani i grupi Poezina, a učesnici programa se detaljno obaveštavaju o događaju mejlom.


* NAPOMENA: pesme nisu tematski određene.


O ORGANIZACIJI POEZIN:Misija Poezina je uspostavljanje nove poetske scene u Srbiji kao i izgradnja mostova saradnje sa srodnim organizacijama u regionu i svetu.


Našu misiju realizujemo mapiranjem slam pesnika i poetskih performera u Srbiji, produkcijom radova o slam poeziji i slam sceni, organizacijom poetskih i performerskih radionica, realizacijom poetskih događaja kao i povezivanjem i saradnjom sa slem pesnicima i poetskim performerima iz regiona i sveta.


Od osnivаnjа, orgаnizovаli smo preko 100 dogаđаjа čitаnjа i izvođenjа poezije nа sceni. Od 2009. godine, organizovali smo poetske događaje u 26 prostora u Beogradu.


Spisak mesta: Klub ,,Akademija'' u Beogradu u Rajićevoj 10, ,,Žica Panic ROOM'' u Beogradu u Kraljevića Marka 5, ,,SKC Beograd'' u Kralja Milana 48, Zgrada Bigza u Beogradu (klub ,,Zmajevo Gnezdo''), T.C. Staklenac u Beogradu u Makedonskoj 5 (klub “II Sprat”), Džez klub ,,Čekanica'' u Beogradu (u zgradi Bigza), Klub “Underworld” kod Vukovog spomenika, “Caffe Jovanka bez razloga” u Beogradu na Skadarliji, Klub “ILEGALA plato” u Beogradu – Filozofski fakultet, ,,KC Grad'' u Beogradu u Braće Krsmanović 4, Dom omladine Beograda u Makedonskoj 22, ,,Sinnerman jazz club'' u Beogradu – u zgradi Saveza sindikata Srbije, Galerija ,,Remont'' u Beogradu u Maršala Birjuzova 7, Galerija ,,G12HUB'' u Beogradu u Karađorđevoj 59, Klub ,,Peron'' Savamala u Beogradu u Braće Krsmanović 12, ,,Inex Film'' u Beogradu u Višnjičkoj 76, Španski bar ,,Casa Garcia'' u Beogradu u Kraljevića Marka 19, prostor ,,Magacin'' u Beogradu u Kraljevića Marka 4, klub ,,Propaganda'' u Beogradu u Gospodar Jevremovoj 7, klub ,,Gavez'' na Adi Ciganliji, klub ,,Polet'' u Beogradu u Cetinjskoj 15, ,,Radionica Integracije'' u Beogradu u Savskoj 9, klub ,,Drum - Belgrade Underground Society'' (EX BLUE MOON) u Beogradu u Zmaj Jovinoj 4, klub ,,Zappa Bar'' u Beogradu u Kralja Petra 41, klub ,,Petak'' u Beogradu u Lominoj 14 i klub SOUL Society – stari Bitef, u Beogradu u Knez Miletinoj 2..


Post date: 2017-02-06 20:21:22
Post date GMT: 2017-02-06 19:21:22
Post modified date: 2018-12-05 15:08:35
Post modified date GMT: 2018-12-05 14:08:35