Gostovanja – festival knjige ČitamČitaš, festival Patosoffiranje i Dadanti scena u Splitu

Slem gostovanja u junu i julu mesecu, 2014. godine:

I. Festival knjige ČitamČitaš:

Na festivalu knjige ČitamČitaš, nastupali su slam pesnici i slam pesnikinje, 22. juna, nedelja od 21h.

Drugi festival knjige ČitamČitaš održan je 21. i 22. juna 2014. godine na mestu nekadašnje zgrade Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu. ČitamČitaš je festival posvećen knjizi i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija. Održava se na mestu stradale biblioteke na Kosančićevom vencu čime je simbolično obnavlja i revitalizuje. Osnovna aktivnost ovog festivala je razmena polovnih, pročitanih knjiga. Posetioci jednom godišnje imaju priliku ne samo da zamene pročitanu knjigu za neku drugu već i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje su povezane sa knjigom, književnošću i edukacijom.

Festival podržava dobrovoljno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje Evropa Nostra Srbija koje je posvećeno podizanju svesti o značaju kulturne baštine kao elementarnog prava svakog građanina.


II. Festival Patosoffiranje10 – Dan 8: Čovek u centru

Poezin grupa je nastupila na festivalu Patosoffiranje u Smederevu.

Srpska slam scena je predstavljena 4. jula, u petak od 22h u klubu ETNO. Nastupalo je dvanaest slam izvođača i izvođačica.

Prethodnu noć je nastupao član Poezina iz Splita, pesnik, performer i umetnik Franko Bušić.

U Smederevu od 27.06. do 05.07. 2014. godine, pozorište PATOS je organizovalo jubilarni međunarodni multimedijalni festival PatosOFFiranje.


III. Izdavački poduhvat Poezina – zbornik DADANTI PESNICI
i slem nastup u Splitu:

Splitska, andergraund scena DADANTI. Poezin zbornik DADANTI PESNICI. Zastupljeno je 13 članova udruge DADAnti (9 iz Hrvatske i 4 iz Srbije). Autori: Andrija Crnković (Hrvatska), Dejan Bogojević (Srbija), Emir Salihović (Srbija), Franko Bušić (Hrvatska), Hrvoje Bubić (Hrvatska), Jovana Baćanović (Srbija), Jurica Ivčević (Hrvatska), Mario Krajinović (Hrvatska), Nenad Glišić (Srbija), Petra Marović (Hrvatska), Tamara Evelyn Vojnović (Hrvatska), Velimir Foretić Delonov (Hrvatska) i Željko Barišić (Hrvatska).

Promocija Zbornika je održana u drugoj nedelji jula (14. jul) u Splitu (Ghetto Club & Art Academy). Promociju je organizovala splitska udruga DADANTI.

Pored promocije knjige, predstavnik Poezina, Milan Mijatović je nastupio kao slemer i izveo četiri pesme.