Slem film Narodna kuhinja na Trećem Tuzla Film Festivalu

Slem film Narodna kuhinja u produkciji Poezina, izabran je da bude prikazan na Trećem Tuzla Film Festivalu od 10. do 14. septembra, u kategoriji „Snimaj bilo čim“.

Tuzla Film Festival – južnoslavenskog filma (TFF) je godišnja kulturna manifestacija u Tuzli, organizovana od strane neprofitne organizacije Magic Factory, koja ima za cilj promociju južnoslavenske kinematografije. Kategorija pod nazivom “Snimaj bilo čim” za cilj ima omasovljenje filmske umjetnosti na ovim prostorima.

Link: Snimaj bilo čim

Do 15. jula je bio otvoren regularni poziv za prijavu filmova za službeni program III Tuzla Film Festivala – južnoslavenog filma koji će se održati od 10. do 14. septembra 2014. godine u Tuzli.

Sa preko stotinu filmova sa južnoslavenskih prostora koji su prikazani na prošlogodišnjem TFF-u dokazuju da je tuzlanski festival postao ozbiljan događaj i mesto okupljanja filmskih profesionalaca iz ovog dijela Evrope.

Poziv je bio otvoren za filmove u kategorijama: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni i animirani film proizvedenih 2013/2014. godine kao i za SNIMAJ BILO ČIM. Filmovi proizvedeni izvan spomenutog roka pozvani su isključivo za programe izvan konkurencije.

Zvanični sajt Festivala: http://www.tff.ba/bs/
Pogledajte film Narodna kuhinja: http://vimeo.com/91564326

         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!