Biografija izvođača – Nenad Ignjatović

Šapčanin, rođen 14. 5. 1993. Završio je osnovne i master studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na odseku komparativne književnosti. Piše poeziju, prozu, drame i književnu kritiku.

Kao amaterski glumac bio je član nekoliko teatarskih trupa u Novom Sadu i Šapcu. Glumio je u srednjoškolskoj sekciji sa kojom je i nakon srednje škole nastavio da stvara umetničke sadržaje. Pored pozorišta, glumio je u filmovima u organizaciji amaterskog pozorišta ,,Vožd” sa Mišara. Nastupao u srpskim pozorištima i kulturnim centrima. Učestvovao u pisanju i režiji predstave koja je inspirisana dramom ,,Tesla” Miloša Crnjanskog. Neformalno se još uvek bavi pozorištem i filmom, kao nezavisni umetnik. Bio član uredništva novinarske srednjoškolske sekcije.

Slem performansom počeo je da se bavi 2016. godine, nastupajući na Poetariumu u Novom sadu, Poezinu u Beogradu. Učestvovao je na ,,Festivalu poezije mladih” u Vrbasu, kao gost i član žirija. Njegovo izvođenje predstavlja performans bez papira sa elementima improvizacije, uz pratnju muzičkih instrumenata ili bez njih. Poeziju iskazuje kroz dramsku percepciju, gde se dodeljena dramaska uloga pesnički izražava. U tom smislu, dramski lik kroz pesničko Ja koegzistira sa slem izvođačem. Pesnički subjekti uglavnom govore glasom ljudi sa margine ljudskog društva. Pobedio je na Poezinovom Festivalu poezije Piñero 2018.

Nenad Ignjatović