Takmičenje u slem poeziji na devetom MNKF

Takmičenje za najboljeg slem pesnika Srbije, održaće se u okviru devetog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, od 25. do 29. avgusta 2014.

Takmičari u skladu sa propozicijama mogu govoriti samo svoje pesme. Takmičenje će se održani 28. avgusta, u Novom Sadu, u kafeu „Bistro“ (ulica Modene) u 23h. Što se tiče izvođenja na slemu, pesme u govornoj verziji ne smeju da traju duže od četiri minuta, bez čitanja. Polufinalni i finalni nastup idu u dva kruga, dakle potrebno je spremiti po dve pesme.

Na kraju dvodnevnog takmičenja biće proglašen pobednik izabran glasanjem publike i stručnog žirija. Pobednik će biti nagrađen diplomom i novčanom nagradom. Nagrada najboljem slem pesniku biće uručena u avgustu u Novom Sadu.

Nakon čitanja radova i diskusije, komisija devetog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, je donela odluku da se kao učesnici polufinalnog slem takmičenja pozovu Blagojević Vladimir (1992, Beograd), Mijatović Milan (1972, Beograd), Nedić Damir (1984, Kragujevac), Radovančević Dragan (1979, Sremska Mitrovica), Rudan Siniša (1978, Beograd), Sailović Deana (1971, Sremski Karlovci) i Todorović Marjan (1979, Niš).

Žiri i komisija za slem: Branislav Živanović, Minja Bogavac (DMS) i Dragan Babić.

         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!