Festival POEZIJA GRADA u klubu Peron Savamala

Klub Peron Savamala,
Beograd, Braće Krsmanović 12
Nedelja, 30. novembar od 20h.
Ulaz za posetioce je besplatan.

Festival POEZIJA GRADA je tematski određen savremenom poezijom koja nastaje i izvodi se u velikim gradovima. Festival je takmičarskog karaktera i okupiće autore i autorke iz Beograda kao i iz drugih većih gradova u Srbiji, koji pišu i izvode poeziju.

Rezultati konkursa za festival Poezija grada:

Takmiče se za nagradu: Tamara Bijelić, Đorđe Đorđević, Vladimir Milojković, Gordana Čobanović, Marija Vasiljević, Marijana Rajić, Marija Radić, Dunja Petković, Ivana Radojičić, Siniša Rudan, Tamara Rakić, Hristina Mitić, Aleksandar Marković, Damir Nedić, Katarina Fiamengo, Stefan Stanojević, Radovan Božović, Zana Filipović, Ana Mitrašinović, Siniša Stojanović Sinister, Slađana Branislava Bušić, Iva Pavlović i Aljoša Dražović.

Muzički nastup: Sara Renar (Hrvatska) i Dušan Jovanović.

Specijalni gosti (revijalni deo programa): Dušan Gojkov, Valentina S. Topalović, Bojan Marjanović i Branka Selaković.

Voditeljka programa je pesnikinja Marija Obradović.

U Beogradu koji je oduvek važio za pesnički jaku sredinu, poslednjih godina pojavila se potreba za savremenijim vidovima pesničkog izraza. Poezija je danas promenila svoje obličje, postala je kao i drugi aspekti kulture, dinamičnija i svedenija, postala je izvođačka. Iz te potrebe je nastalo Udruženje građana „Poezin“ koje organizuje festivale i poetske događaje, sa ciljem da što više mladih ljudi uputi u savremene poetske tokove i stvori novu pesničku scenu u Srbiji.

Na Festivalu će nastupiti dvadeset učesnika i učesnica programa koji će interpretirati svoju poeziju i takmičiti se za prvo mesto i nagradu. U okviru Festivala zastupljeni su poetski performansi, slam poezija, i hip-hop muzički nastupi.

Festival POEZIJA GRADA je podržan od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Plakat je autorsko rešenje grafičke dizajnerke i pesnikinje Dragane Nikolić.