Saopštenje o polufinalistima takmičenja za najboljeg slemera Srbije 2016.

Na osnovu konkursa koji je raspisao Programski odbor Jedanaestog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, komisija MNKFa je od pristiglih preko 20 prijava izabrala sedam učesnika koji će se deveti put takmičiti u Novom Sadu za naslov najboljeg slem pesnika Srbije. Konkursna pravila predviđaju da pesme budu napisane u slem maniru i da kandidati pošalju najmanje osam pesama koje u govornoj verziji nisu duže od četiri minuta.

Po oceni Komisije kvalitet pesama većine prijavljenih je na visokom nivou i evidentno je da je ovo takmičenje jedno od najkvalitetnijih u zemlji i regionu, sa velikim odzivom učesnika. Poznato je takođe da je ovo takmičenje u okviru Međunarodnog novosadskog književnog festivala jedno od najposećenijih i najdinamičnijih u Srbiji i u regionu, i da publika u najvećoj meri doprinosi vrednosti i uzbudljivosti ove jedinstvene slem manifestacije.

Komisija u sastavu: Milan Mijatović (Poezin), Dragan Babić (DKV) i Branislav Živanović predsednik (DKV) obavila je i zaključila selekciju 11. avgusta. Nakon pažljivog razmatranja, komisija je donela jednoglasnu odluku da se kao učesnici polufinalnog slem takmičenja pozovu sledeći kandidati:

1. Simonida Banjeglav (Beograd)
2. Dragana Bečejski (Pančevo)
3. Radovan Božović (Beograd)
4. Bojan Ilić Bokerini (Niš)
5. Đorđe Đorđević (Beograd)
6. Dejan Kanazir (Beograd)
7. Ivan Miljaković (Vrnjačka Banja)

Polufinalno i finalno takmičenje će se održati u četvrtak 1. septembra u 23,00 časa u Novom Sadu u Kafeu „Bistro“. O učesnicima finalnog takmičenja odlučivaće glasovi publike. Komisija za brojanje glasova i stručni žiri radiće u sastavu: Milan Mijatović (Poezin), Dragan Babić (DKV) i Branislav Živanović (DKV). U slučaju izjednačenog broja glasova, odluku o pobedniku doneće stručni žiri. Pobednik takmičenja dobiće diplomu i novčanu nagradu.

Konkurs je zaključen sa datumom 11.08.2016. a prijave zainteresovanih pesnika i pesnikinja su poslate na adresu: DRUŠTVO KNjIŽEVNIKA VOJVODINE, Braće Ribnikar 5, 21000 Novi Sad, a takođe i na e-mail: zlatnagreda@neobee.net, sa napomenom Za slem takmičenje, 11. MNKF. Učesnici konkursa su poslali kraću biografiju, kontakt telefon, adresu i 8 pesama koje u govornoj verziji nisu duže od četiri minuta. Informacije na telefon 021/6542-432.

         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!