Bruka i sramota Društva književnika Vojvodine

Udruženje građana ,,Poezin“ pokreće zvaničnu kampanju protiv Društva književnika Vojvodine i njihove krajnje neodgovornosti prema dobitnicima nagrada Jedanaestog međunarodnog novosadskog književnog festivala 2016. godine.

Društvo književnika Vojvodine je izgubilo svaki kredibilitet u javnosti.

PARE LJUDE KVARE

U okviru Jedanaestog međunarodnog novosadskog književnog festivala 2016. godine, održano je takmičenje za najboljeg slem pesnika Srbije 1. septembra 2016. godine. Na takmičenju je pobedila slem pesnikinja Simonida Banjeglav iz Beograda. Do dana današnjeg, pobednici takmičenja nije isplaćena nagrada koja se svake godine unazad isplaćivala pobedniku slem takmičenja u Novom Sadu.

Ova bruka i sramota se ne prostire samo na slem pesničko takmičenje, nego i na druge književne nagrade. Konkretno mislimo na Brankovu nagradu. Ove godine Društvo književnika Vojvodine ponovo organizuje Festival u Novom Sadu i uopšte ih ne zanima što nisu isplaćene nagrade iz 2016. godine. Dobitnici nagrada su ih zvali više puta i uvek dobijali poruku ,,Novca nema!“.

Umesto što su zvali prošle godine a sada i ove godine, veliki broj autora iz inostranstva, bio bi red da se taj novac preusmeri na one kojima duguju!

Naša kampanja u javnosti će trajati sve dok se ne isplate nagrade iz 2016. godine.

         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!