Slemer Nenad Ignjatović pobednik Festivala poezije Piñero 2018.

Pobednik Festivala poezije Piñero je slemer Nenad Ignjatović. Festival je održan 17. juna, u klubu Petak u Beogradu u organizaciji Poezina. Pobednik Festivala je dobio novčanu nagradu i mogućnost da otputuje u Mađarsku u Budimpeštu na evropski pesnički slem šampionat.

Nenad Ignjatović

Nenad Ignjatović

Nenad Ignjatović je rođen u Šapcu 14.5.1993. godine. Po struci: diplomirani filolog – komparatista. Završio je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a trenutno završava master studije. Piše poeziju, prozu, drame i književnu kritiku.

Kao amaterski glumac bio je član teatra ;Džep” u Novom Sadu. Glumio je u srednjoškolskoj sekciji sa kojom je i nakon srednje škole nastavio da stvara umetničke sadržaje. Pored pozorišta, glumio je u filmovima u organizaciji amaterskog pozorišta ,,Vožd” sa Mišara. Nastupao je u Šabačkom pozorištu, Gradskom pozorištu u Bečeju i u osnovnim i srednjim školama u Šapcu i Novom Sadu. U koautorstvu sa Đorđem Mraovićem i Jelenom Janković, napisao je i režirao dramu “Budi pored mene”, koja se takođe izvodila u Šapcu. Inspirisana je dramom ,,Tesla” Miloša Crnjanskog. Neformalno se još uvek bavi pozorištem i filmom, kao nezavisni umetnik. Priređivao Školski glasnik 2012. godine koji je, pored sportskih i turističkih izveštaja, uključivao poeziju i prozu.

Slem performansom počeo je da se bavi 2016. godine, nastupajući na Poetariumu u Novom sadu i Poezinu u Beogradu. Učestvovao je na ,,Festivalu poezije mladih” u Vrbasu, gde je bio član žirija. Njegovo izvođenje predstavlja performans bez papira sa elementima improvizacije, uz pratnju muzičkih instrumenata ili bez njih. Poeziju iskazuje kroz dramsku percepciju, gde se dodeljena dramaska uloga pesnički izražava. U tom smislu, dramski lik kroz pesničko Ja koegzistira sa slem izvođačem. Pesnički subjekti uglavnom govore glasom ljudi sa margine ljudskog društva.

Pobedio je na Poezinovom Festivalu poezije Piñero 2018.

Nenad Ignjatović na Festivalu poezije Piñero.

Nenad Ignjatović na Festivalu poezije Piñero.