Pobednik takmičenja u slem poeziji na devetom MNKF

Takmičenje za najboljeg slem pesnika Srbije, održano je u okviru devetog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, 28. avgusta 2014. u kafeu Bistro u Novom Sadu.

Na takmičenju su učestvovali: Blagojević Vladimir (1992, Beograd), Mijatović Milan (1972, Beograd), Nedić Damir (1984, Kragujevac), Radovančević Dragan (1979, Sremska Mitrovica), Rudan Siniša (1978, Beograd), Sailović Deana (1971, Sremski Karlovci) i Todorović Marjan (1979, Niš).

Nakon žestoke borbe koja se vodila u dva kruga slem poezije, u finale takmičenja su ušli: Mijatović Milan (1972, Beograd), Rudan Siniša (1978, Beograd) i Todorović Marjan (1979, Niš).

Finalisti slem takmičenja su se borili u trećem i četvrtom krugu slem poezije, da bi na kraju takmičenja, zasluženo pobedio Todorović Marjan (1979, Niš). Pobednik je nagrađen diplomom i novčanom nagradom.

O pobedniku slem takmičenja u Novom Sadu:

Marjan Todorović – Maksa, (poznat i pod pseudonimom Joker) rođen je 20. jula 1979. u Nišu. Po zanimanju je profesionalni glumac a po vokaciji slobodan umetnik. Najpoznatiji široj javnosti kao jedna polovina veoma uspešnog hip-hop dua D-Fence sa kojim je izdao album „Urbanizam i renesansa“ i imao niz nastupa u zemlji inostranstvu, uključujući tu i nekoliko uzastopnih nastupa na festivalu EXIT.

Dobitnik je nagrade Niške Art Fondacije za dramu „Eez Mooda“ u kojoj igra glavnu ulogu i koja je trenutno na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu kao deo omnibusa „Odabrani i uništeni“. Autor je, idejni tvorac i izvođač radova u kultnoj TV emisiji „Pozorištance“ koja ide na TV 5.

Jedan je od autora pesme „Centrifuga“ posvećene decentralizaciji koja je digla priličnu prašinu u vreme svog pojavljivanja. Trenutno se, sem glumom, bavi raznim oblicima umetničkog stvaralaštva, a uskoro će mu biti publikovan i književni prvenac.

Maxa je veseo momak, druželjubive prirode, svojevremeno popisan od strane Gazda Tonija i kao inventar u kultnom kafiću „Tajm“. Možete ga sresti na svim mestima gde se događa nešto zanimljivo bilo da su to kafane, žurke, koncerti ili pivnice. Poseban doživljaj sa njim je ispijanje špricera u glumačkom bifeu Pozorišta. Pije sve što piju mladi. Živi i radi u Nišu.

 

         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!